Tijdens het feestjaar 2023 waarin Pizzicanto 30 jaar bestaat, geven we jullie een blik achter de schermen van Pizzicanto. Wat maakt het koor tot wat het is? In deze eerste aflevering lees je meer over het ontstaan van het kamerkoor Pizzicanto.

Pizzicanto: van 1993 tot nu

In de vorige blog namen we jullie mee naar het prille begin van Pizzicanto. Maar hoe is het koor sindsdien verder geëvolueerd? Benieuwd? Kijk dan eens in het overzicht van de voorbije 30 jaren.

Je zal zien dat er een aantal vaste waarden zijn die bijna jaarlijks terugkomen: het jaarconcert dat meestal in juni plaatsvindt, het koorweekend in april waarin het jaarconcert stevig wordt voorbereid en de jaarlijkse startdag of -weekend in september. Ook op Turnhout by Night tekent Pizzicanto sinds enkele jaren present.

Er waren ook tal van andere activiteiten en concerten van Pizzicanto. Om er een paar te noemen de uitwisselingen met koren uit Denemarken en Oostenrijk en zelfs een samenwerking met een Senegalees koor. Je leest het allemaal in het overzicht.