2020

2020 begon zoals vele andere jaren: onze deelname aan Turnhout by Night op 18 januari, de concertmis in the Sint-Pieterskerk in Turnhout op 26 januari en op 8 maart in Kasterlee. Daarna maakten we nog vele plannen voor een pittig voorjaar. Eerst kwam nog het koorweekend, in juni ons jaarconcert en dan onze deelname aan de World Choir Games (WCG2020). Er was nog wat werk aan de winkel want het programma moest volledig uit het hoofd gezongen worden.

En dan plots kwam corona en zette alles overhoop. Het begon met enkele weken niet repeteren, maar langzaamaan begonnen alle activiteiten weg te vallen: gedaan met repeteren, weg koorweekend, geen concert, WCG2020 uitgesteld. We hielden dan maar contact met een wekelijkse zoom-sessie.

Begin juli kwam dan het bericht: we mogen weer gaan zingen, al is het met een hele resem voorschriften. Op 6 juli was onze eerste repetitie, buiten, met mondmasker op en op 2 m afstand van mekaar.

Ook onze traditionele startdag met repetitie en BBQ op 29 augustus kon niet doorgaan, maar we repeteerden toch in de Begijnhofkerk, met mondmasker en met afstand. Niet lang daarna lagen alle repetities weer stil tot het einde van het jaar.

Om toch nog ‘samen’ te zingen, maakten we een virtueel kooroptreden.

Terug naar overzicht